Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Ενδιαφέρον «Μ+Μ» να μπει στην ΕΠΑ Αττικής

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Ευ. Μυτιληναίος έκανε γνωστό ότι η κοινή εταιρεία «Μ+Μ» που έχει συστήσει με τον όμιλο Βαρδινογιάννη στο φυσικό αέριο, προσανατολίζεται να επεκταθεί και στην εμπορία αερίου. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 25% της ΕΠΑ Αττικής, η οποία έχει την αποκλειστικότητα στη διανομή φυσικού αερίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το ποσοστό αυτό κατείχε η αμερικανική Duke Energy αλλά έχει περάσει στον έλεγχο της Αγροτικής λόγω χρεών.

Αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα καταφέρει να βγει γρήγορα από την οικονομική κρίση εμφανίστηκε χθες ο επιχειρηματίας Ευάγγελος Μυτιληναίος, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.


Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, κατά τη χθεσινή παρουσίαση της νέας εταιρείας του ομίλου, που θα δραστηριοποιηθεί στον τομέα της ενέργειας με την επωνυμία «Protεrgia», το 2011 προδιαγράφεται η δυσκολότερη χρονιά της κρίσης. Επισήμανε ακόμη πως η ανάκαμψη θα εξαρτηθεί από το αν η κυβέρνηση θα καταφέρει να περάσει τις διαρθρωτικές αλλαγές μέχρι το Πάσχα.

Κατά τον κ. Μυτιληναίο, οι πιστωτές θα έχουν λόγους να συναινέσουν σε μια συμφωνία αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη λογική της χρονικής επιμήκυνσης αποπληρωμής, μια εξέλιξη που εκτιμά ότι θα προσφέρει σημαντική ανάσα για την οικονομία της χώρας.

Β.Γ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου