Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Και η Clifford σύμβουλος ιδιωτικοποίησης ΔΕΠΑ

αναδημοσίευση από http://www.euro2day.gr/ 15/03/11

"Την πρόσληψη ενός επιπλέον νομικού συμβούλου για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, αποφάσισε η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων.Για το έργο αυτό επελέγη η νομική εταιρία Clifford Chance LLP, η οποία θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ευρωπαϊκού και αλλοδαπού δικαίου.

Πρόκειται για την δεύτερη κίνηση που κάνει η Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου. Στις 15 Δεκεμβρίου η Επιτροπή είχε αναθέσει το έργο του χρηματοοικονομικού συμβούλου στις τράπεζες Αlpha, UBS και Rothschild και το έργο του νομικού συμβούλου στη δικηγορική εταιρεία Κουταλίδη.

Σημειώνεται ότι απόπειρες εισόδου στρατηγικού επενδυτή στη ΔΕΠΑ, (δημόσιο 65%, ΕΛ.ΠΕ. 35%), είχαν ξεκινήσει από το 2002 χωρίς όμως επιτυχία, λόγω του χαμηλού τιμήματος που προσέφερε η ισπανική Gaz Natural, με την οποία οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στη συνέχεια, βρισκόταν σε διαπραγμάτευση.

Δεύτερη απόπειρα επιχείρησε η Κυβέρνηση της ΝΔ στις αρχές του 2009, αλλά αυτή έμεινε στα αρχικά στάδια. Γενικότερα η περίπτωση της ΔΕΠΑ θεωρείται από τις δύσκολες ιδιωτικοποιήσεις, λόγω της συμμετοχής του ομίλου ΕΛ.ΠΕ. στο μετοχικό κεφάλαιο, της ύπαρξης δικαιώματος προαίρεσης εκ μέρους της ΔΕΗ για το 30% του μετοχικού κεφαλαίου. "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου