Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

ΕΠΑ Αττικής: Τέλη Ιανουαρίου η αποσφράγιση των προσφορών

                                                                                       21/12/2010,  Πηγή:  http://www.energypress.gr/

Για τις 28 Ιανουαρίου μεταφέρθηκε η ημερομηνία αποσφράγισης των οικονομικών προσφορών για την εξαγορά του 49% της ΕΠΑ Αττικής που είχε οριστεί για χθες.
Σύμφωνα με πληροφορίες στην παράταση οδήγησε απόφαση της ΔΕΠΑ, που ελέγχει το 51% της εταιρείας να προχωρήσει σε αποτίμηση της συνολικής αξίας της εταιρείας, προκειμένου να αποφευχθεί μέσω της ιδιωτικοποίησης πιθανό ενδεχόμενο υποβάθμισης του συνολικού χαρτοφυλακίου της στην ΕΠΑ Αττικής. Την αποτίμηση διενεργεί για λογαριασμό της ΔΕΠΑ η Eurobank.

"Εξόχως πολιτικό και όχι διαδικαστικό θέμα, η αντικατάσταση από νέους ιδιώτες, των ιδιωτών που αποχωρούν από την ΕΠΑ Αττικής"

Ερώτηση προς την Υπουργό Περιβάλλοντος για το πως θα αντιμετωπίσει την αποχώρηση των ιδιωτών από την ΕΠΑ Αττικής αλλά και πως θα διασφαλίσει τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων στη πιθανότητα εισόδου ενός νέου επενδυτή κατέθεσαν στις 24.11.2010 οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης και Δημήτρης Παπαδημούλης.
Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης των δύο βουλευτών:

"Με το ψήφισμα της 3/11 που μας απέστειλε η Ένωση Εργαζομένων Φυσικού Αερίου Αττικής (ΕΠΑ Αττικής), εκφράζεται η ανησυχία της Ένωσης για την επιχείρηση και τους εργαζόμενους, μετά την δεδηλωμένη πρόθεση αποχώρησης της Duke Energy Corp από τη διοίκηση και τη μετοχική σύνθεση της ΕΠΑ Αττικής πριν από ένα χρόνο, καθώς και την γνωστή πλέον πρόθεση της Shell Gas να αποχωρήσει από την Ελλάδα

Η εξέλιξη αυτή, επιβεβαιώνει ότι η επιλογή ιδιωτικοποίησης (της ΕΠΑ Αττικής) το 2001 και της δεκάχρονης περίπου λειτουργίας της ήταν πρόχειρη και για μας λανθασμένη και ενάντια στα συμφέροντα της οικονομίας και κοινωνίας...