Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΟΧΙ ξανά σε μηδενικές αυξήσεις

γιατί πρέπει να επιμείνουμε στα αιτήματα της τελευταίας γενικής συνέλευσης

1. Γιατί τον Οκτώβριο του 2010 ο πληθωρισμός τρέχει με 5,6% και τα είδη πρώτης ανάγκης έχουν ανατιμηθεί ως 15%, άρα με μηδενική αύξηση στην ουσία θα έχουμε μείωση μισθού.

ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ: ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ 9 ΟΜΙΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΑΝΙΚΗ ΣΤΟ ΑΕΡΙΟ

Παίρνουν θέσεις για ΔΕΠΑ και ΕΠΑ Αττικής

Ελευθεροτυπία, Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010,

Θέσεις μάχης εν όψει της αποκρατικοποίησης της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου και της πώλησης του 49% της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής παίρνουν ανοιχτά πλέον οι μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι παίκτες της αγοράς ενέργειας.
Χθες και ενώ αναμενόταν η ανακοίνωση των συμβούλων αποκρατικοποίησης της ΔΕΠΑ από την κυβέρνηση, άνοιξαν οι μη δεσμευτικές προσφορές που υπέβαλαν συνολικά εννέα επιχειρηματικοί όμιλοι, οι οποίοι διεκδικούν το μάνατζμεντ της ΕΠΑ Αττικής.

Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Θα ξεπουλήσουν και τα βράχια

ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ “ΠONTIKI” ΣΤΙΣ 30-09-10)
Του Δημήτρη Καζάκη, οικονομολόγου - αναλυτή
Το μεγαλύτερο μέρος του Τύπου, ηλεκτρονικού και μη, συζητά το αν θα επιβληθεί νέο μνημόνιο ή όχι. Ο λόγος που όλοι έχουν επικεντρωθεί στο μνημόνιο είναι γιατί δεν θέλουν να συζητήσουν τις εξελίξεις που συμβαίνουν σε επίπεδο ευρωζώνης και Ευρωπαϊκής Ένωσης αυτές τις ημέρες. Ο κόσμος δεν πρέπει να ξέρει σε τι βάζει την υπογραφή της η κυβέρνηση. Σε τι καθεστώς καταδικάζουν την Ελλάδα και τον λαό της ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις δικές του προσωπικές φιλοδοξίες και τα κοράκια της πολιτικής και της οικονομίας που έχει μαζέψει γύρω του.

Μάχη εγχώριων και ξένων μνηστήρων για το φιλέτο του φυσικού αερίου

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010, ΒΑΣΙΛΗΣ ΓΕΩΡΓΑΣ


Μερίδιο από την πίτα της αγοράς φυσικού αερίου, που ανοίγει πλέον σε όλα τα επίπεδα, ετοιμάζονται να διεκδικήσουν μεγάλοι εγχώριοι και ξένοι επιχειρηματικοί όμιλοι της χώρας.

Η επικείμενη αποκρατικοποίηση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (στις 20 Οκτωβρίου ορίζονται οι σύμβουλοι), ο διαγωνισμός πώλησης του 49% της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής, οι επενδύσεις για τη δημιουργία αποθηκευτικών χώρων, αλλά και το νομοσχέδιο που ανάβει πράσινο φως για τη διάθεση φυσικού αερίου από τα βενζινάδικα συνθέτουν μια παλέτα εξελίξεων που αναμένεται να οδηγήσει τους επόμενους μήνες σε κορύφωση της επιχειρηματικής αντιπαράθεσης με επίκεντρο την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Duke Energy: Αποτυχημένη η επένδυσή μας στην Ελλάδα

ΠΗΓΗ: http://www.capital.gr/

Τρίτη, 29 Δεκέμβριος 2009 - 13:05

Του Χάρη Φλουδόπουλου
Την τοποθέτησή της σε σχέση με τους λόγους που οδήγησαν την Duke Energy στο να αποχωρήσει από την επένδυσή της στην Ελλάδα δίνει στο Capital.gr η αμερικανική εταιρεία. Η εταιρεία χαρακτηρίζει ειδικότερα ως αποτυχημένη την επένδυσή της στην Ελλάδα. Mε βάση τη δήλωση της Duke Energy, προκύπτει ότι μετοχές που κατείχε μέσω της θυγατρικής της Cinergy στην ΕΠΑ Αττικής περνάνε αυτομάτως στην Αγροτική Τράπεζα. Και αυτό γιατί προκειμένου να εισέλθει η Cinergy στο μετοχικό κεφάλαιο της ΕΠΑ Αττικής στο πλαίσιο της τότε συμφωνίας είχε λάβει δάνειο από την Αγροτική Τράπεζα με εγγύηση τις μετοχές της στην ΕΠΑ. Η Duke δηλώνει ότι πρόσφατα σταμάτησε να αποπληρώνει το δάνειο προς την Αγροτική, προσθέτοντας ότι το δάνειο που έχει εγκαταλειφθεί δε συνδέεται με κανένα τρόπο με άλλες εταιρικές οντότητες της Duke.

το φυσικό αέριο θα παραμείνει σημαντικά ανταγωνιστικότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης

Πηγή:www.capital.gr

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2010 - 09:21
Τι θα γίνει με την τιμή του φυσικού αερίου για τους Αθηναίους


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Δύο εναλλακτικά σενάρια επεξεργάζεται η ΕΠΑ Αττικής, για την τιμή του φυσικού αερίου, σύμφωνα με το γενικό διευθυντή της εταιρείας κ. Χρήστο Μπαλάσκα. Και στις δύο περιπτώσεις, ο κ. Μπαλάσκας τονίζει στο Capital.gr ότι το φυσικό αέριο θα παραμείνει σημαντικά ανταγωνιστικότερο σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης, ενώ υπό προϋποθέσεις το όφελος για τους καταναλωτές θα είναι ακόμη μεγαλύτερο σε σχέση με την υφιστάμενη σχέση κόστους πετρελαίου και φυσικού αερίου.

κατά 30% μειώθηκαν οι μισθοί των γενικών διευθυντών της ΕΡΤ

Έκοψαν τους χρυσούς συμβούλους,
10 εκατ. ευρώ ετησίως θα εξοικονομηθούν σε πρώτη φάση από την ΕΡΤ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Χρήστος Ιερείδης

TA NEA, Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Δέκα εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν, στην πρώτη φάση αλλαγών της κυβέρνησης στην ΕΡΤ, με την περικοπή μισθών, συμβάσεων και την κατάργηση θέσεων. Δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις συνολικά 14 ειδικών συμβούλων του προέδρου της ΕΡΤ, οι μισθοί των οποίων κόστιζαν στην κρατική ραδιοτηλεόραση 1.080.000 ευρώ (μόνον το 2009).

Καταργήθηκαν επίσης οι δύο εντεταλμένοι σύμβουλοι που επιβάρυναν την ΕΡΤ με πάνω από 500.000 ευρώ ετησίως.

Ενδιαφέρον «Μ+Μ» να μπει στην ΕΠΑ Αττικής

Ελευθεροτυπία, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Ο Ευ. Μυτιληναίος έκανε γνωστό ότι η κοινή εταιρεία «Μ+Μ» που έχει συστήσει με τον όμιλο Βαρδινογιάννη στο φυσικό αέριο, προσανατολίζεται να επεκταθεί και στην εμπορία αερίου. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε ότι θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση του 25% της ΕΠΑ Αττικής, η οποία έχει την αποκλειστικότητα στη διανομή φυσικού αερίου στο Λεκανοπέδιο Αττικής. Το ποσοστό αυτό κατείχε η αμερικανική Duke Energy αλλά έχει περάσει στον έλεγχο της Αγροτικής λόγω χρεών.

η Ελλάδα πρώτη σε ακρίβεια και πληθωρισμό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Ελληνικού Κέντρου Καταναλωτών
        
Σε έρευνα που πραγματοποίησε το ΕΛΚΕΚΑ σε 260 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης και υπηρεσίες , τα οποία συνθέτουν το οικογενειακό καλάθι, για την χρονική περίοδο Αύγουστος-10 σε σχέση με Αύγουστο-09, προκύπτουν αυξήσεις μέχρι και 39,58.%.


Την πρωτιά κατέχουν 14 προϊόντα με αυξήσεις από 8,09% μέχρι και 39,58%

Συγκεκριμένα:

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ 39,58%

ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ 33,91%